Juubeldava Sütevaka õpetajad pälvivad tunnustuse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus tunnustab tänukirjaga juubelit tähistava Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi viit pedagoogi.

Taasiseseisvunud Eesti esimese erakooli direktor Andres Laanemets ja õpetajad Ene Kõo, Valter Maatee, Heidi Taal ja Gerli Laur saavad linnavalitsuse tänukirja tulemusliku tegevuse eest hariduse edendamisel ning seoses kooli 20. aastapäevaga.

Reedel, 3. septembril koolis vilistlaskonverentsi ja õhtul Pärnu kontserdimajas kontserdi-aktusega jätkuv Sütevaka juubelipidu annab laupäeval sõna õpetajatele, kui vilistlastele annavad tunde Elma Künnapas ja Kalle Viik, Epp Pavelts ja Valter Maatee, Epp Suigusaar ja Urmas Taul. Pärast aktust Brackmanni pargis on vilistlaste pidu Sunset Clubis.

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium on asutatud 31. augustil 1990. aastal, kui haridusministeerium andis gümnaasiumile esimese koolitusloa. Koolile pani aluse Sütevaka selts, mis loodi 1988, et edendada Pärnu linna kultuurielu ja anda huvitatutele sügavamat humanitaarharidust.

1989. aasta sügisel asutas selts koostöös toonase Pärnu 4. keskkooliga humanitaarklassi. Lisaainetena õpetati ladina keelt, kultuurilugu, filosoofiat, ajalugu, psühholoogiat, eetikat ja religioonilugu. Järgmisel sügisel kasvas sellest klassist välja Sütevaka humanitaargümnaasium. Esimest õppeaastat alustati Eesti esimese eragümnaasiumina.

Kooli õppekava on pidevalt arenenud, kuid humanitaarne suundumus on jäänud. Kooli eesmärk on olnud õpilaste kõrgkooliks ettevalmistamine ja ligi 80% lõpetajatest on kõrgkooli lõpetanud või õppimas.

1998. aastast on kooli omanik Sütevaka Gümnaasiumi Toetajate Ühendus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles