Harrastajate püügisurve pole merel vähenenud

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna peainspektor Enn Keeman tõdes, et kuigi harrastuspüügil saadud saagi müügi tuvastamine on keeruline, pole aukartus inspektorite ees kadunud.
Keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna peainspektor Enn Keeman tõdes, et kuigi harrastuspüügil saadud saagi müügi tuvastamine on keeruline, pole aukartus inspektorite ees kadunud. Foto: Urmas Luik

Eestis on harrastuskalastajatel keelatud müüa oma saaki, samuti pole kutselistel kaluritel ega kala kokkuostjatel lubatud osta harrastuspüügil saadud loomust.

Põhimõte on lihtne: harrastuspüügi õiguse riigilt lunastanud kalastaja püüab kala oma tarbeks, selmet seda müüa. Neil tuleb kinni pidada veekogudel püügikeeluaegadest, lasta vette tagasi alamõõdulised kalad, kasutada lubatud arvu püügivahendeid, kusjuures need peavad olema riigis kehtestatud kalapüügiriistate loetelus.

Paraku muudab müügikeeld elu keeruliseks nendel harrastuskalastajatel, kes suvise trollimise Pärnu lahes kohapüügil või talvise tirgutajatega jääaluse ahvenapüügi on muutnud oma elatise teenimise viisiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles