Pärnumaad esindasid Tori tõugu hobused

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu tunnistati parimaks Tori tõugu noortäkuks Andres Kallaste hobusekasvandusest pärit Alder, keda pildil esitleb publikule Hans-Kristjan Kallaste.
Tänavu tunnistati parimaks Tori tõugu noortäkuks Andres Kallaste hobusekasvandusest pärit Alder, keda pildil esitleb publikule Hans-Kristjan Kallaste. Foto: Erakogu

Ülenurmel läinud nädalavahetusel toimunud tõuloomade näitusel esindasid Pärnumaa hobuseid Tori tõugu hobused.

Tori hobusekasvandusest kaitses näitusel Pärnumaa au kõrgelt hinnatud mära Orsella, kes põlvneb ratsaspordis hiljuti Eesti kõrgushüpperekordi püstitanud täkust Opaal.

Noortest täkkudest oli Ülenurme näitusele kutsutud Are vallast Andres Kallaste hobusekasvandusest pärit ja tänavu parimaks kaheaastaseks täkuks tunnistatud Alder.

Alder pärineb täkust Arhippos, kes ise on müüdud Soome ja kelle järeltulija on jõudnud Tori hobusekasvandusest Austraaliassegi.

Eesti raskeveo- ega Eesti maahobuseid Ülenurme näitusele Pärnumaalt tänavu ei viidud.

“Küll saab Pärnumaa parimaid raskeveohobuseid ja Tori tõugu hobuseid näha 12. septembril Sauga vallas Kiisa külas Nurmenuku puhkekeskuses,” lubas Eesti hobusekasvatajate seltsi tegevjuht Krista Sepp. “Seal toimub esimene Eesti raskeveo- ja Tori hobuste ühine näitus-oksjon, kus terve päev on huvilistel võimalik aega veeta ilusate Eestis kasvatatavate tõuhobuste seltsis.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles