Arhitektid Ra Luhse ja Tanel Tuhal tutvustavad Pärnus oma loomingut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: Urmas Luik

Neljapäeval, 19. märtsil tutvustavad Pärnu keskraamatukogus Kaunite kunstide filosoofia seminari raames oma loomingut arhitektid Ra Luhse ja Tanel Tuhal.

1993. aastal osalesid arhitektid Eesti rahva muuseumi uue hoone arhitektuurikonkursil ja nende sellest ajast alguse saanud koostöö kestab tänaseni. Veebruaris 1994 asutasid nad Pärnus arhitektuuribüroo, mis on nüüdseks laienenenud ka Tallinnasse.

Arhitektide ühise loominguna on projekteeritud hooneid ja rajatisi nii Pärnusse (Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone ja Jaansoni rajavasakkallas), Tallinnasse (Prita kloostri juurdeehitus) kui kamujale Eestise. Lisaks on arhitektid osalenud paljudel arhitektuurivõistlustel nii kodu- kui ka välismaal.

Mõlemad arhitektid on Eesti arhitektide liidu liikmed ja neile on omistatud volitatud arhitekti viienda järgu kutsetunnistus. Nende arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal OÜ on Eesti projektbüroode liidu asutajaliige.

Kaunite kunstide filosoofia seminari eesmärk on refleksiooni kaudu toetada Pärnu professionaalse kultuurielu arengut. Seminari korraldab Pärnu loomeliit koostöös Pärnu keskraamatukogu ja Pärnu linnagaleriiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles