Politsei püüdis koolide juures suitsetavaid noori

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andres Teiss

Eile tabasid Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo ametnikud Pärnu linna koolide ümbruses nelja tunni jooksul 41 alaealist suitsetajat ja 15 noort, kel suitsupakk ligi.

Pärnu politseijaoskonna vanemnoorsoopolitseinik Nurmely Mitrahovitš tõdes, et olukord on sama, mis eelmistel aastatel.  
 
Et mõne kooli õpilased ei viitsi Mitrahovitši ütlust mööda minna kaugemale kui koolimaja nurga taha, peaksid koolid aktiivsemalt tähelepanu pöörama sellele, mida õpilased vahetunni ajal teevad.

“Suitsetav noor koolimaja nurgal, ei ole popp. Panen noortele südamele: kui julged teha, julge ka vastutada, mitte ära hakka politseile valetama, lootes seeläbi karistusest pääseda,” rääkis Mitrahovitš, kelle väitel on viimase kuu jooksul paaril korral olnud juhtumeid, kus seadust rikkunud noored kardavad vastutust ja on politseile esitanud oma täisealise venna-õe isikut tõendava dokumendi.

“Selline mõtlematu vale samm võib kaasa tuua suure rahatrahvi või karmimal juhul kriminaalkaristuse,” hoiatas Mitrahovitš.  
 
Politsei jätkab samalaadseid kontrolle.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles