Pärnu politseinikud jahtisid suitsetavaid koolinoori

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja tunniga tabatud 45 alaealist suitsetajat näitab, et suitsetamine on koolides suur probleem.
Nelja tunniga tabatud 45 alaealist suitsetajat näitab, et suitsetamine on koolides suur probleem. Foto: PP

Politseinikud korraldasid kolmapäeval Pärnu koolide ümbruses reidi, tabades kümneid suitsu teinud õpilasi.

Nelja tunni jooksul tabasid korrakaitsjad 45 alaealist, kes rikkusid tubakaseadust. Tubakatoote tarvitamine fikseeriti 41 korral ning selle omamine 15 korral.

“Selleks, et alaealised end koolis vahetundide ajal suitsetades mugavalt ei tunneks, jätkab politsei kontrolle kindlasti ka edaspidi, kuid ainult politsei ei saa probleemi lahendada,” märkis Pärnu politseijaoskonna vanemnoorsoopolitseinik Nurmely Mitrahovitš.

Tema sõnul on probleemi ennetamisel ja lahendamisel oluline roll kooli personalil, kes peaks ise aktiivsemalt pöörama tähelepanu sellele, mida õpilased vahetunni ajal teevad.

“Panen noortele südamele, et kui julgetakse teha, siis tuleb julgeda ka vastutada, mitte hakata politseile valetama ja loota seeläbi karistusest pääseda. Kahjuks on viimase kuu jooksul paaril korral olnud juhtumeid, kus seadust rikkunud noored kardavad vastutust ja on politseile esitanud oma täisealise venna või õe isikut tõendava dokumendi,” ütles Mitrahovitš.

Selline mõtlematu samm võib tuua kaasa suure trahvi või karmimal juhul kriminaalkaristuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles