Pärnu promob end Helsingi messil

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmen Illak võtab vastu messi esimese tellimuse.
Carmen Illak võtab vastu messi esimese tellimuse. Foto: Erakogu

Pärnu osaleb 16.-17. septembril Helsingi messikeskuses toimuval äriturismi messil “Congress & Events”, kus äriturismi poolt esindab Pärnu Konverentsibüroo.

Reiser Konverentside projektijuhi Carmen Illaku sõnul on Pärnu vastu suur huvi ja eelkõige huvitavad messikülastajaid kaasnevad teenused, millega seminari- või konverentsiväliselt osalejate aega sisustada.

“Kolmveerand Pärnu ettevõtete materjalidest ja eripakkumistest kokku pandud mappidest on laiali jaotatud,” ütles Viivika Oruka Konverentsibüroost. Tema jutu järgi osutusid menukateks SPA Estonia eripakkumised, kuid küsiti Sõpruse seminaride võimalusigi.

“Taaskord tuli uudisena, et Pärnu kontserdimajas võib võõrustada üle 500 osavõtjaga konverentse,” jagas Orula muljeid. “Koidulapark hotell jäi silma oma hea asukoha ja
ajaloolise maja omapäraga. Ühe suure rahvusvahelise firma tippjuhid uurisid, kas helikopteriga Pärnusse lennata saab. Ja elevust tekitas Pärnu jääfestival veebruaris.”

Messil töötav Lily Allas hotellist Strand jäi esimese päevaga samuti rahule. Ta ütles, et küsimused ja huvi olid selgelt suunatud konkreetsete konverentside korraldamise võimaluste vastu. “Ikka ja jälle otsitakse midagi erilist, aga kõrgetasemelist,” tähendas ta.

Orula jutu järgi on Pärnu boks kõrvuti Congress Vaasa messipinnaga ja suurt huvi ning poolehoidu on tekitanud mõlema linna ühine, nn roheliste konverentside ja ürituste kontseptsioon. On rõhutatud, et see võib seminari või preemiareisi valikul osutuda otsustavaks kaalukeeleks, sest on kogu maailmas järjest enam poolehoidu võitev suundumus.

“Roheliste konverentside" pilootprojekti rahastab Põhjamaade Ministrite Nõukogu. Päev enne messi algust toimus projektipartnerite töökohtumine ja Orula ütlust mööda olid mõlemad pooled edasisest koostööst ja projekti jätkumisest väga huvitatud. Lepiti kokku järgmine kohtumine, mis toimub detsembri alguses Pärnus.

Äriturismi mess “Congress & Events” on Sihteeri ja Assistentti messi paralleelüritus. Pärnu Konverentsibüroo esindab messil äriturismi poolt vastavalt SA Pärnumaa Turismi ja konverentsibüroo koostöölepingule. Messil osalemine toimub Pärnu turismiturundusprojekti raames, mida osaliselt rahastab EAS.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles