Riia maantee serva kerkib Eesti Telekomi tehnohoone

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla mändide alla kerkinud hoone pole alajaam ega katlamaja, vaid Eesti Telekomi uus tehnosõlm.
Raeküla mändide alla kerkinud hoone pole alajaam ega katlamaja, vaid Eesti Telekomi uus tehnosõlm. Foto: Urmas Luik

Eesti Telekom ehitab Pärnu Raeküla kooli ja Riia maantee vahele tuumikvõrgu sõlme ehk rahvakeeli tehnosõlme, mis hakkab tagama sideettevõtte tugi- ja tehnosüsteemide tööd.

“Tehnosõlm hakkab dubleerivalt toetama meie klientidele ja teistelegi operaatoritele pakutavate sideteenuste toimimist Lääne-Eesti saartest Pärnu- ja Viljandimaani. Seda juhuks, kui mõne tehnilise rikke tõttu peaks tõrkuma praegu töötav tehnosõlm või lõhutama mõni magistraalvõrgu valguskaabel,” selgitas Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf.

Olgugi et kerkiva rajatise puhul on tegemist dubleeriva funktsiooniga sõlmega, ei saa selle tähtsust Neudorfi kinnitusel alahinnata. “Mõne tehnilise rikke korral aitab see sõlm tagada teenuste toimimist. Samasuguseid tuumiksõlmi on meil Lääne regioonis veel ainult üks ja sellele praegu dubleerivat sõlme ehitataksegi,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles