Lääneliitlasedki vägistasid Saksa naisi

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raamatu kaas

Alles 70 aastat pärast teise maailmasõja lõppu toob Saksa ajaloolane Miriam Gebhardt avalikkuse ette seni saladuskatte all hoitud faktid: vabastades Saksamaad natsidest, ei vägistanud sakslannasid sugugi ainult venelased.

Kuigi punaarmeelased käitusid oma sugutungi rahuldades julmemalt kui ameeriklased, inglased või prantslased, tähendab vägistamine naistele alati seksuaalset ja psüühilist vägivalda.

Oma äsja avaldatud raamatus ”Als die Soldaten kamen – Die Vergewaltigung deutscher Frauen am Ende des Zweiten Weltkriegs“ (”Kui sõdurid tulid – Saksa naiste vägistamine teise maailmasõja lõpus“) kirjeldab autor mitut saatust. Üks nendest on 50aastane naine Schwarzwaldist, kes igal öösel karjus psühhiaatriakliinikus. Alguses ei saanud arstid aru, mis nende patsienti vaevab. Hiljem selgus, et viis Prantsuse sõdurit olid naise Freiburgi lähedal nii brutaalselt vägistanud, et ta viidi raskete kehaliste vigastuste tõttu haiglasse ja sealt edasi vaimuhaiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles