Räimepüügikord vajab täpsustamist

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Riigikogu keskkonnakomisjon käsitles Kihnu ja Manija kaluritele antud räimekvoodiga tänavu tekkinud arusaamatust ja pidas vajalikuks täpsustada seadusandluses Liivi lahe räimepüügi korda.

“Kihnu saarestiku kaluritele anti Liivi lahe kalanduspiirkonnale eraldatud üldisest kvoodist eraldi räimepüügikvoot, et tagada saare kogukonnale nende traditsiooniline elatusala – rannapüük,” ütles keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra. “Selleks on vaja kindlustada, et ainult väikesaarte elanikud saaksid püüda nendele eraldatud räimekvoodi alusel.”

Teisipäevases Pärnu Postimehes kirjeldasime olukorda, kus Kihnu kalapüügipiirkonnale eraldatud räimepüügikvoodist ligikaudu pool püüti mandri rannikumerest, sest mõni kalur Pärnumaa rannikult sai kihnlastelt neile antud püügiõiguse, ja Kihnu püügipiirkonnas jäi seetõttu püüdmata umbes 600 tonni räime, mis püüti mandri kalapüügipiirkondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles