Keskkonnainvesteeringute keskus toetab Pärnu Vanapargi allee uuendamist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapargi allee. Arhiivifoto.
Vanapargi allee. Arhiivifoto. Foto: Henn Soodla.

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) nõukogu otsustas toetada Pärnu linnavalitsuse kolme keskkonnaprojekti 42 706 euro ulatuses. Toetatakse Vanapargi allee uuendamist, Rannapargi puude hoolduskava koostamist ja kunagise sõjaväehoone lammutamist Loode-Pärnu toostuskülas.

Pärnu kaitsealuste alleede hoolduskava aastatel 2014-2020 näeb ette Vanapargi allee uuendamise. Vanapargi alleel teostatakse KIKi toetusel allee uuendamise esimene etapp, mille käigus võetakse maha terve allee pikkuses sõidu- ja kõnnitee vahelisel alal asuvad puud, juuritakse kännud ning asendatakse kasvupinnas, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunap.

Hooldustööd peavad olema teostatud 2015. aasta oktoobriks. Pojekti kogumaksumus on 20 353 eurot, millest 18 317 on KIK-i toetus ja 2 035 on omaosalus.

Positiivse otsuse sai juba varem looduskaitse programmi projekt "Pärnu Rannapargi dendroloogilise hinnangu ja hoolduskava koostamine". Selle projekti käigus viiakse läbi Rannapargis dendroloogiline inventuur olemasoleva puistu olukorra kohta üksikpuude ning põõsaste ja põõsagruppide kaupa. Saadud andmetele koostatakse pargi hoolduskava, mis peab sõnastama pargi hoolduse eesmärgi ja olema aluseks hooldustööde tegemisel ja rahastamisel. 

Hoolduskavaga tuleb tagada kultuurilooliselt ja esteetiliselt väärtusliku looduskeskkonna säilitamine ja  tööd peavad olema teostatud 2016. aasta jaanuariks. Projekti kogumaksumus on 10 140 eurot, sellest 9 126 eurot on KIKi toetus ja 1 014 eurot on omaosalus.

KIKi jäätmekäitluse programmi toetusel lammutatakse Loode-Pärnu tööstuskülas Rehepapi kinnistul paiknev kasutuseta seisev maastikupilti kahjustava endine sõjaväehoone. Nii lammutamine ja kui jäätmete nõuetekohane käitlemine tehakse tänavu augustis. Selle projekti eeldatav maksumus on 16 958 eurot, millest KIK eraldab linnale 15 262,20 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles