Juhtkiri: Tippfestival õnnestus üle elada

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnuga ei juhtunud midagi ja tuhanded said alates läinud neljapäevast selle suve muusikaelamuse. Kui mõni periood ajaloost välja arvata, on inimese tants alati tähendanud üles-alla hüplemist, kätega vehkimist ja arusaamatute häälitsuste kuuldavale toomist. Toimugu see siis loomanahkades ja lõkke ümber või napis riietuses ja lavalt veiklevates tuledes.

Enne pidu leidus kõvasti kahtlejaid, kuidas Pärnu nii tugevale mitmepäevasele koormusele vastu peab. Pidas küll. Poed ei saanud tühjaks, jätkus süüa-juua, pehmeid põõsaaluseid ja rahvas oli meelestatud sõbralikult. Oma panuse andis ülimalt ilus ilm.

Politseistatistika tundub esmapilgul küll rikkumisterohke, aga kui hakata protsente arvutama, möödus festival suuremate jamadeta. Tõsi, paljugi sõltub kajastustest. Näiteks olid TV3 ”Seitsmesed uudised“ laupäeval monteerinud katteplaanid Pärnust nii, et jäi mulje joomapeost, mida võõrustas ajutiselt joomapealinna tiitli võtnud Pärnu. Alaealiste alkoholitarvitamist on raske vältida, sest isegi kui ei müüda, leidub alati mõni vanem jorss, kes õlled-siidrid ära ostab. Tuhandetel ei jõua politsei pidevalt silma peal hoida. Kes vahele jäid, neile on mõtteainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles