Galerii: Kiirendusvõistlus tõi Pärnu lennuväljale tuhandeid inimesi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Pärnu lennuväljal Eesti meistrivõistluste kolmas etapp kiirendusspordis Speedest Glassdrive Racing. Üle 40 võistleja võttis mõõtu veerandmiilisel ehk 402,33 meetri pikkusel rajal. Vaatamata palavale suveilmale oli publikut omajagu. Võistlejad ja nende masinad pidasid väga hästi vastu ja tänu sellele ei tulnud võistlust kordagi katkestada.

Välisvõistlejad Ilmars Zausajavs ja Normunds Lacis sõitsid mõlemad välja 8,5sekundilise aja ja oodata oli väga põnevaid finaale. Põnevust lisasid meie omad Riivo Sinijärv ja Reino Poom. Peaaegu kogu võistluse üritas tõrkuva mootori juhtajuga konkurentsis püsida Sinijärv, aga kahjuks ei jõudnud ta finaali. Alla pidi vanduma Poomgi, kuna lõunanaabrid olid kiiremad. Lätlaste finaalsõit saigi teoks. Zausajevs suutis Ikkagi Lacise selja taha jätta ja kõige võimsama ja kiirema klassi esimene koht läks meie naaberriiki, teatasid võistluse korraldajad.

SuperComp-klassis sõitsid võidu kahjuks ainukt kaks võistlejat: Mati Põld ja Lauri Soots. Põnevust jätkus. Soots on tuntud üliheade startidega ja seekord ta tõestas seda veel kord. Esikoht kuulus talle ja Põld pidi veovõllide purunemise tõttu katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles