Bussipilet Pärnus kallineb, maamaks jääb samaks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu linnavolikogu otsustas eile tõsta linnabussist ostetava üksikpileti hinna ühe euroni, maamaks ja sellest vabastamise tingimused jäävad järgmisel aastal samaks.

Bussist ostetav üksikpilet maksab praegu 15 krooni. 31. detsembrist tõuseb see 15.70 krooni ja 1. jaanuarist ühe euroni. Ülejäänud bussipiletite hinnad jäävad samaks.

Abilinnapea Romek Kosenkranius põhjendas hinnatõusu sellega, et bussijuhi käest pileti ostmine on lisamugavus, mida kasutavad enamasti turistid. Hinna kergitamisega teenib linn 105 000 krooni aastas ja bussijuhtidel on vähem probleeme vahetusrahaga.

“See on üks naljategemine küll Pärnu linnas, et üheks päevaks tõstetakse pileti hinda,” ütles Toomas Kivimägi valimisliidu liige Eino-Jüri Laarmann, kes jättis hinnatõusu poolt hääletamata.

Keskfraktsiooni esimees Mart Viisitamm tegi ettepaneku vähendada bussist ostetava üksikpileti hinda 14.10 krooni ehk 90 eurosendini. Ettepanek ei leidnud volikogu enamuse toetust.

Järgmise aasta maamaksust loodab linnavalitsus teenida 17,8 miljonit krooni, mida on 200 000 krooni tänavu kavandatust enam. Maksumäärad jäävad samaks, lisaraha tekib Kosenkraniuse sõnutsi uute maade kasutussevõtmisega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles