Mobiiltelefon on kanepist ja viinapudelist ohtlikum

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haarates mobiiltelefoni või kirjutades sõnumit, on juhi pilk teelt eemal kolm kuni viis sekundit. Üheksakümnekilomeetrise tunnikiirusega sõites jääb sel juhul nägemata 75–125 meetrit teest.
Haarates mobiiltelefoni või kirjutades sõnumit, on juhi pilk teelt eemal kolm kuni viis sekundit. Üheksakümnekilomeetrise tunnikiirusega sõites jääb sel juhul nägemata 75–125 meetrit teest. Foto: Ants Liigus

Uuringud näitavad, et autoroolis telefoniga rääkimine ja sõnumite saatmine aeglustavad juhi reageerimisvõimet enam kui purjuspäi või kanepi mõju all sõitmine.

Enamik autojuhte ei istu kunagi rooli, kui nad on tarvitanud alkoholi või narkootikume. Kõnele vastamine ja väikese sõnumi saatmine tundub ohutum.

Ometi näitab Kanadas tehtud uuring, et sõnumite saatmine aeglustab juhi reageerimisvõimet 35 ja kanepiuimas juhtimine 21 protsenti. Euroopa Komisjoni andmetel on telefoniga rääkiva autojuhi reaktsioon 30 protsenti aeglasem kui alkoholijoobes juhtijal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles