Pärnu päästjad sõidavad Leetu pumpamismeeskondade õppusele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti kõrge võimsusega pumpamismooduli meeskond sõidab Leetu Balti riikide ühisele pumpamismeeskondade õppusele.
Päästeameti kõrge võimsusega pumpamismooduli meeskond sõidab Leetu Balti riikide ühisele pumpamismeeskondade õppusele. Foto: Lääne päästekeskus

Eesti päästeameti kõrge võimsusega pumpamismooduli meeskond, kuhu kuulub kaks Pärnumaa meest, sõidab Leetu Balti riikide ühisele pumpamismeeskondade õppusele.

Eesti meeskonna juht on sisekaitseakadeemia päästekolledži päästetööde õppetooli juhataja Vadim Ivanov. Pärnumaalt kuuluvad pumpamismeeskonda Lääne päästekeskuse Pärnu päästekomando pealik Jaanus Saar ja Lääne päästekeskuse Pärnu päästekomando meeskonnavanem Märt Hindreus.

Meeskonda kuuluvad veel operatiivkorrapidaja Anatoli Ivanov ja päästja Harry Valdsalu Järvamaalt.

Koos nendega sõidab Leetu kolmeliikmeline hindajate ja vaatlejate meeskond, kuhu kuuluvad päästeameti logistikatalituse juhataja Mait Soolepp, peaspetsialist Rein Vaheoja ja kriisireguleerimisosakonna ekspert Kaarel-Hannes Keller.

"Seni on sellistel õppustel harjutatud ja hinnatud pumbameeskondi, seekord võetakse aga jälgimise alla logistikud," teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja. Leedus Kelmè linnas toimuva õppuse põhieesmärk on jälgida hiljuti loodud Leedu ja Läti logistikute meeskonda. Varem on õppustel ja missioonidel pumpamismeeskonda toetanud päästeameti logistikud.

Meeskond jõuab õppuselt tagasi neljapäeval.

Pumbameeskond BaltFloodCombat on loodud koostöös kolme riigi päästeteenistusega. Igas Balti riigis paiknevad üleujutustele ühisreageerimiseks mõeldud üksused, millesse kuuluvad mobiilsed pumbajaamad koos tehnilise varustuse ja erialase väljaõppe saanud ekspertidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles