Seikluspargi instruktor keedab võilillekohvi ja kasekäsnateed

FOTO: PP

Nurmenuku- ja kassinaeriteest oli juba juttu, ent Murumajas hõljub palju teisigi haistmismeeli ergutavaid aroome. Näiteks keedetakse siin teed angervaksast, melissist ja piparmündist. Neile pakuvad konkurentsi võilillekohv ja kasekäsnatee.

Tellijale

Nende rüübeteni juhatas kohviku perenaise Janek Kõvask, Valgeranna seikluspargi instruktor, kes sügiseti loodusmaja murukatust umbrohust puhastab. Ühel sellisel külaskäigul serveeris Kõvask keskkonnamaja rahvale võilillejuurest tehtud kohvi.

Võililleusku noormees räägib, et ravimtaime juurt maksab korjata vastu talve või enne kevadet, kui juur on väge täis ja sinna salvestunud toitainete ja suhkru tase kõrgeim. Mullast tõmmatud juured tuleb pesta, tükeldada, kuivatada, röstida ning jahvatada.

Tagasi üles