Eesti 4H pidas Jänedal lõikuspidu

, 4H Pärnumaa piirkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4H Pärnumaa piirkonna noored käisid Jänedal lõikuspeol parimaid tunnustamas.
4H Pärnumaa piirkonna noored käisid Jänedal lõikuspeol parimaid tunnustamas. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 18. oktoobril kogunes 4H pere Jänedale Musta Täku Talli, et tunnustada oma parimaid.

Õhtujuhtideks olid klubi Kärmed Tootsikad noored Heleri ja Harlis All. Ürituse avas juhatuse esimees Kadri Toomingas. Seejärel jätkus aasta parimate tänamine.

Pärnumaa parim juhendaja

Tarmo Tõnismann on juhendaja, kellel vaba aega lihtsalt ei ole. Tema päevad on täis laste naeru ja rõõmukilkeid. Tarmo on Paikuse põhikooli 2. klassi juhataja, klubide A-Rühm ja Paikuse Lõvid juhendaja. Ta on kaks aastat viinud Pärnumaa piirkonna Grilliumi võistlustele ja sealt eripreemiatega naasnud. Sel aastal korraldas Pärnus Summer CUPi. Jaanuarikuus korraldas Tarmo Lindi lasteaias-algkoolis koos oma noortega väga laheda ürituse „Keep calm and have fun!“. Ta kirjutab projekte, mängib võrkpalli, tennist, tantsib rahvatantsu jne. Tarmo on abivalmis, innustav ja rõõmsameelne inimene, Pärnumaa meestekolmikust selle aasta parim!

 Parim klubi

Tõstamaa klubi Positiivne on alati rõõmsameelne ja tegus. Klubi korraldas maikuus piirkonna kevadpühade laagri ja oktoobris talupäevad. Klubi liikmed võtavad osa  kõigist piirkonnaüritustest ja tegutsevad rõõmsalt oma kodukohas. Nad otsivad alati üritustele toetajaid, et ikka huvitavam oleks. Talupäevade üheks esinejaks kutsusid nad kohale oma vallavanema, kes innustas noori maale elama jääma. Klubis on 17 liiget ja juhendajaks Karoliine Kask.

Parim noor

Laura Jõe on Tõstamaa Positiivse klubi kahtlemata kõige paremate juhiomadustega liige. Ta on juhendaja parem käsi igas olukorras. Ta on sõnapidaja ja oskab teiste noortega arvestada. Laura on Pärnumaa noorteaktiivi juht. Laura juhtimisel toimus augustikuus noorteaktiivi laager Tootsis. Hea esineja, kes ei löö verest välja isegi Tõstamaa mõisahäärberi giidina. Hea omadus on ka see, et Laura oskab hinnata organisatsiooni, mis noortega tegeleb, ja inimesi, kes selles organisatsioonis töötavad.

Lõikuspeol tänati ka fotokonkursi parimaid. Pärnumaa klubist Sindila said A-vanuseklassis parimateks Kaur Kasemaa fotoga „Suits“ ja Jane Vent fotoga „4H õpetas meid looduses toimuvat paremini märkama“.

Nunnukonkurss kuulutati samuti lõppenuks. Parimaks nunnuks sai klubi Sindila juhendaja Helle Vendi kasvatatud kaalikas. Rahva lemmikuks sai klubi Kärmed Tootsikad liikme Hanna Mändma dekoratiivkõrvits „Väike Maša“. Tegevjuht Gerda Vares andis võitjatele üle vallatud meened, mis seotud just põlluharimisega.

Piirkonnad võistlesid või tegemises, teraviljade ja Eesti Pagari leibade äratundmises. Rõõm oli tõdeda, et võitjaks kuulutati Pärnumaa piirkond.

Lõikuspeo kultuurilist programmi juhtis Jaan Kirss perega. Ääretult mõnus trummimäng haaras kõik noored kaasa ja lõppes ühislaulu ning -mänguga.

Paikuse noored tänavad Paikuse vallavalitsust ja Tootsi noored Tootsi vallavalitsust, kes toetasid nende sõitu Jänedale.

Pärnumaal on ees oma aastalõpuüritus Tootsis. Kokku tullakse esitama aasta aruandeid ja kohtuma päkapikkude ja jõuluvanaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles