Riigikogulaste arvates siinseid erakoole mingi oht ei varitse

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikmed Mark Soosaar, Toomas Kivimägi ja Andres Metsoja külas Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis.
Riigikogu liikmed Mark Soosaar, Toomas Kivimägi ja Andres Metsoja külas Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis. Foto: Urmas Luik

Riigikogulased Jüri Jaanson, Toomas Kivimägi, Andres Metsoja, Mark Soosaar ja Imre Mürk külastasid täna Pärnu vabakooli, Hahni kooli ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi ning vahetasid mõtteid nende õppeasutuste juhtkondadega.

"Saime erakoolidelt viisaka kutse ja tulime rääkima, millised muutused ees on," selgitas Andres Metsoja. Tema sõnade kohaselt siinseid erakoole mingi oht ei varitse, sest Pärnu linna valitsuskoalitsioon näeb hariduse rahastamise jätkumist endisel moel.

Metsoja tõdes, et suures plaanis ühtivad Pärnumaalt valitud riigikogu saadikute arvamused erakoolipidajate omaga. "Samas peame arvestama regionaalse aspektiga: kool peab asuma kodu lähedal. Kui omavalitsus on otsustanud pidada kooli kodu lähedal, ent veerand vanematest otsustab panna oma lapse erakooli või teise omavalitsuse kooli, siis kuidas raha jagada? Jõudsime arusaamale, et seda teemat tuleks vaadelda süsteemsemalt kui õpetajate palgaraha ja erahariduse jätkusuutlikkuse küsimus," lausus Metsoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles