Miljardiinvesteerija ostis Pärnus kontorihoone

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringi 10 kontorihoone.
Ringi 10 kontorihoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel nädalal Maardus kaubanduskeskuse ülevõtmisega tähelepanu pälvinud investeerimisfirma, mis on lubanud investeerida kinnisvarasse ja ettevõtetesse 100 miljonit eurot ehk 1,5 miljardit krooni, ostis eile enampakkumisel Pärnus Ringi tänaval ligi 1600ruutmeetrise kontorihoone.

Investeerimisfirma Brave Capitali juhitav Barensholm OÜ ostis Pärnu kesklinnas Ringi 10 asuva kolmekorruselise ligi 1600ruutmeetrise kontorihoone avalikul enampakkumisel 6,5 miljoni kroonise alghinnaga.

Kohtorihoone on Brave Capitali teatel 90% ulatuses kaetud rendilepingutega.

Brave Capital OÜ juhatuse liige ja partner Veljo Kuusk kommenteeris, et südalinnas asuv kontorihoone on heas korras ja uus omanik plaanib jätkata olemasolevaid lepinguid ning otsida ka uusi rentnikke.

Brave Capital, mis reklaamib ennast loosungiga „kapital, mis ei tunne hirmu“, on sel aastal asutatud Eesti ja väliskapitalil põhinev investeerimisfirma, mis tegeleb  varade ja osaluste soetamise ning projektide finatseerimisega.

Ettevõttel on plaanis teha ligi 100 miljoni euro väärtuses portfelliinvesteeringuid nii kinnisvarasse kui tegutsevatesse ettevõtetesse.

Kuusk ei ole lähemalt seletanud, kes on investorid, kelle sadat miljonit eurot ehk pooltteist miljardit krooni ta investeerida kavatseb. Kuusk on Äripäevale öelnud, et tegemist on skandinaavia erakapitaliga, jättes kommenteerimata, kuidas rahastajad on leitud.

„Ootame, et investeering toodaks kasumit kuni kümne aasta jooksul,“ on Kuusk märkinud Äripäevale antud intervjuus.

Brave Capital on teatanud, et ta on sel aastal omandanud veel kütuseterminali Ida-Virumaal Soldino külas; neli Kopli poolsaare tipus asuvat kinnistut, mille suurus on kokku 7,63 hektarit; kinnistu Tallinna kesklinas Narva maanteel ja kaubanduskeskuse Maardus.

Brave Capitali omanikud on võrdsel osalusel OÜ VK & F, mille ainuomanik on Veljo Kuusk, ning OÜ Rare Holding, mille ainuomanik on soomlane Arto Kalevi Autio.

Kui Autio on Eestis uus tegija ja kõik temaga seotud firmad on loodud tänavu, siis Kuusk on Eesti kinnisvaraturul tuntud nimi.

Kuuse suuromanduses oli pankrotistunud valdusfirma KOBE Holding OÜ, mille tütarettevõte aitas Toomas Rüütmanil Rakveres Põhjakeskust rajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles