Vähem makarone – rohkem juurikaid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Presidendiproua Evelin Ilves märkis reede hommikul ETV saates “Terevisioon”, et meie koolilapsed söövad liiga palju suhkrut, maitsetugevdajaid ja värvaineid.

“Kui lastel läheb kõht tühjaks, siis probleem ei ole eelkõige selles, et süüa on liiga vähe, ega selles, et süüa antakse harva, vaid selles, et antakse ebakvaliteetset toitu,” vahendas Delfi Ilvese sõnu. “Kui sulle antakse lödiks keedetud makarone, siis läheb kõht tühjaks kümne minuti pärast,” lisas ta.

Sestap tulekski esileedi soovitusel katta laud makaronide asemel roogadega, mis valmistatud kodumaal kasvatatud köögi- ja juurviljadest. Jah, see on kulukas, ent nagu märkis Ilves, võib aastas kolm miljonit krooni kokku hoida juba sellega, kui võtta laste päevasest ratsioonist maha kaks teelusikatäit suhkrut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles