USA saatkond pakub kõneainet

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinnas Kentmanni tänaval üliturvatult tegutsev USA saatkond on suutnud lühikese ajaga korduvalt kõneainet pakkuda. 26. novembril kinnitas saatkond oma jätkuvat soovi ehitada Tallinna kesklinna piirkonda oma tarbeks uus hoone, mis vastaks “kõigile turvalisuse nõuetele”. Tõsi, sobilikku krunti pole veel suudetud leida. Pärnakatele tasub meenutada, et USA saatkonna esine tänavalõik on juba aastaid autodele läbipääsmatu. Peale selle ehitati 2004. aastal otse maja ette klaasist pääslahoone, mis siinoleval pildil näha on.

Pühapäeval, 28. novembril tuli saatkonna agara tegevuse kohta aga juba järgmine teade. Nimelt riputas saladokumentide avalikustamisele keskendunud veebiportaal WikiLeaks üles ligi 250 000 USA saatkondadest läkitatud sõnumit. Neist 610 on ajakirja Der Spiegel andmetel pärit Ühendriikide Tallinna saatkonnast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles