Armastuse aktsioon viib Narva toitu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shalomi vabatahtlikud Liidi Heinsoo (vasakul) ja Rita Seim koostavad esimesi pakke.
Shalomi vabatahtlikud Liidi Heinsoo (vasakul) ja Rita Seim koostavad esimesi pakke. Foto: Ants Liigus

Pärnu heategevusorganisatsioon Shalom kutsub kohalikke appi toitu tooma, et panna kokku lihtsad pühadepakid, mis saadetakse jõuluks Narva tekstiilivabrikus töö kaotanute peredele.

“Meil on Narvas kogukond, kellega oleme sõprussuhetes juba pea aasta. Olen Narvas aasta jooksul mitu korda käinud ja Ida-Virumaa elukorralduse ja korraldamatusega rohkem tuttav,” rääkis Shalomi abikeskuse juhataja Anne Aas.

Aidatakse tekstiilitöötajaid

Narvas on tekstiilitööstus tegutsenud järgemööda 150 aastat ning nüüd on sealne vabrik, mis endistel aegadel kandis Balti manufaktuuri nime, pankrotis. Töö on kaotanud enam kui pool tuhat inimest.

“Olen vestelnud rahvaga sealsetes supiköökides ja rehabilitatsioonikeskustes ning näinud, mismoodi seal hoolitsetakse töötuks jäänute laste eest,” ütles Aas.

Shalomi abikeskus tahab kanda hoolt just nende inimeste eest, kes kaotasid töö tekstiilitööstuses. “Narva on ka Eesti. See on esimene põhjus abistamiseks. Teiseks on see kogukond abi palunud,” selgitas Aas.

Abiprojekt kannab nime “Toit Narva” ja abivooriga koos saadab Narva rahvale läkituse Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Narva sõidetakse toitu üle andma 21. detsembril.

Üks abikeskuse vabatahtlik õmbles valmis sada nägusat kangast kotti, mis loodetakse pärnakate abiga toiduga täita. Kui iga heatahtlik kohalik ostab poest toidukraami seas ühegi artikli Narva jaoks, peaks sellest piisama, arvas Aas.

Oodatakse pühalikke toiduaineid

“See on armastuse aktsioon. Omakeeli ütleme, et võiks tuua pühalikke toiduaineid, sest euroliidu abimakarone oleme sinna juba viinud. Tasub tuua suhkrut, kohvi, teed, kondenspiima, konserve, hoidiseid – mida kellelgi on anda,” rääkis Aas.

Toiduaineid kogutakse 18. detsembrini ja need võib tuua Shalomi kauplustesse Riia maantee 22 ja 29. Kilingi-Nõmmes kogutakse produkte majandusühistu kaupluse teisel korrusel.

Kaasa on lubanud lüüa Are vald, pensionäride selts Elulust, IT-ettevõtja Andrei Korobeinik ning Pärnu Raeküla, Kuninga tänava ning Vanalinna põhikool.

Neis koolides jagavad õpilased kaaslastele flaiereid vanematele näitamiseks ja toit kogutakse kokku koolimajas. “Alati on kellelgi veel raskem ja hoolimist õppida pole kunagi vara või hilja,” nentis Aas.

Shalom tähendab heebrea keeles rahu ja mittetulundusühingust heategevusorganisatsioon on tegutsenud Pärnus vabatahtlike kaasabil juba pea 17 aastat. Toona saatsid Rootsi koostööpartnerid Pärnusse teele valge laeva, mis tõi humanitaarabi. Seda abi on saadud pikki aastaid ja müügituludest heategevust arendatud. Nüüd läheb hea tahtega inimesi ühendaval Shalomil hästi ja soov on aidata teisigi hädasolijaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles