“eduVedu” säästis 541 puud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

SA Pärnu Vabahariduskeskuse projekti “eduVedu” vanapaberi kogumise hoogtööga kokku toodud makulatuuriga saab säästa 541 puud, sihtasutus korraldab agaramatele kaasalööjatele ja vabatahtlikele toomapäeval kiidupäeva.

Projekti koordinaator Malle Jürgens rääkis, et “eduVedu” kampaaniast võttis osa seitse kooli, neli lasteaeda ja külaselts. Keskmiselt toodi ühe koguja kohta 125,7 kilo makulatuuri ehk kokku üle 40 tonni.

“Ühe osaleja kohta kogutud vanapaberi kogus oli kõige suurem Pärnu vabakooli kolmandal klassil, neil õnnestub auhinnarahaga minna klassiekskursioonile või korraldada keskkonnaalane ettevõtmine,” mainis Jürgens.

Hakkajad olid Pärnu lasteaiad ja Vanalinna põhikool, kus vanapaberi kogumiseks võistlus korraldati.

“Eriti tahaksin esile tõsta Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi 11. klassi noori, kelle eesmärk oli saadava raha eest lähetada Pärnu toimetulekukooli lapsed neile sobival ajal ekskursioonile,” rääkis projekti koordinaator.

Kodanikuühiskonna sihtkapitali toetatud ettevõtmisega kujunevad keskkonnahoiakud ja taaskasutuse harjumused. Kogutud vanapaber viidi töötlemisele Räpina paberivabrikusse ja Ragn-Sellsi, millega Jürgensi sõnutsi jätkub keskkonnaalane koostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles