Uuslavastus andiski mitterahuldava kogemuse (1)

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus heidab valgust edukuse nõudele, mille varjus võib olla varjamatult sigamees, aga ei mingil juhul luuser.
Lavastus heidab valgust edukuse nõudele, mille varjus võib olla varjamatult sigamees, aga ei mingil juhul luuser. Foto: Mats Õun

Pärnu Endla suurel laval esietendunud “Valged heteromehed” on paras ninanips “Testosterooni” või “Klassikokkutuleku” vaimus meelelahutuse ootajatele – ühtpidi on uuslavastus hästi eluline, samal ajal häiriv lugu. Nalja saab ka.

Lavastaja Enn Keerd on toonud lavale Ameerika nüüdisaegse avangardteatri kõrgelt hinnatud draamakirjaniku Young Jean Lee näidendi, mille autorit on nimetatud oma põlvkonna kõige seiklushimulisemaks näitekirjanikuks.

Kavalehel olev intervjuu selgitab, milles see seiklushimu seisneb: Lee pole üksnes näitekirjanik, vaid teeb näitlejatega külg külje kõrval läbi kogu lavastusprotsessi. See selgitab muljet, et alustekstis on ruumi ja võimalusi vahendada ideed kultuuritausta mõttes ehk omasema, sügavama ja loomulikuma kaudu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles