Koka kunstnikukäsi voolib lõhest hõrgu ceviche’i

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Kotsulim serveeris rooga kooritud kurgist spagetisarnaste ribadega.
Merike Kotsulim serveeris rooga kooritud kurgist spagetisarnaste ribadega. Foto: Urmas Luik

Lime Lounge`i peakokk Merike Kotsulim oli lahkesti nõus kõrvuti minusuguse hobiküpsetajaga valmistama Pärnu restoranide nädala menüüsse kuuluvat lõhe-ceviche’i. Vaatamata tunnustatud koka näpunäidetele kukkus roog mul nii maitselt kui välimuselt erisugune välja.

Alustuseks on Kotsulimil lõhefilee pintsettidega luudest puhtaks nokitud ja koostisained valmis pandud. “Me hakkame lõhetükke laimimahlas “küpsetama”. Ceviche’i võib teha ka valgest kalast või kammkarpidest. Ceviche tähendab tsitruses marineeritud mereande. Poole tunni pärast on söömiskõlblik,” õpetab tänavu presidendi vastuvõtulgi suupisteid valmistanud Kotsulim.

Lepime kokku, et mõlemad lõikavad kalatükid oma äranägemise järgi. Peakokk juhendab siiski, et kuubikute tarvis tuleb läbi filee otselõige teha ja siis nuga mööda kala nahka küljele libistada. See töö õnnestub ja kalapalad saavad meil ühesugused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles