Lime Lounge`i peakokk Merike Kotsulim oli lahkesti nõus kõrvuti minusuguse hobiküpsetajaga valmistama Pärnu restoranide nädala menüüsse kuuluvat lõhe-ceviche’i. Vaatamata tunnustatud koka näpunäidetele kukkus roog mul nii maitselt kui välimuselt erisugune välja.
Tellijale
Koka kunstnikukäsi voolib lõhest hõrgu ceviche’i
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alustuseks on Kotsulimil lõhefilee pintsettidega luudest puhtaks nokitud ja koostisained valmis pandud. “Me hakkame lõhetükke laimimahlas “küpsetama”. Ceviche’i võib teha ka valgest kalast või kammkarpidest. Ceviche tähendab tsitruses marineeritud mereande. Poole tunni pärast on söömiskõlblik,” õpetab tänavu presidendi vastuvõtulgi suupisteid valmistanud Kotsulim.