Vastutustundliku ettevõtja auhinna pälvis Urmas Mägi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fein-Elast Estonia juhataja Urmas Mägi pälvis kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse algatusel esimest korda välja antud vastutustundliku ettevõtja auhinna.
Fein-Elast Estonia juhataja Urmas Mägi pälvis kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse algatusel esimest korda välja antud vastutustundliku ettevõtja auhinna. Foto: Ants Liigus

Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esindus andis esimest korda välja vastutustundliku ettevõtja auhinna, mille pälvis OÜ Fein-Elast Estonia juhataja Urmas Mägi.

Auhinna üleandmisel ütles koja Pärnu esinduse juhataja Toomas Kuuda, et Urmas Mägi juhib töötajasõbralikku ja innovaatilist ettevõtet, mis lööb kaasa piirkonna arengut puudutavatel üritustel ja toetab ühiskondlikke ettevõtmisi.

“Selline tunnustus tuli mulle üllatusena, sest neid asju, mis üles loeti, on meie ettevõte teinud aastaid,” ütleb Sindis 1994. aastast tekstiililinna kuulsust jätkava osaühingu juhataja, Tallinnast pärit Urmas Mägi oma seinast seinani sõna otseses mõttes tööd täis kabinetis. Juhataja töölaua juures tahvlil on tootmisliini ümberkorraldamise joonis, markeriga jooni täiendavad roosakad kleepspaberid.

Fein-Elast Estonia toodab süntees- või tehiskiust lõnga ja niiti, seda toodangut kanname, kui ostame sokke, sukki, pesu. Lõviosa ehk 98 protsenti toodangust läheb riigist välja ja enim mõjutab kliendi soove see, mis on moes. Seepärast on Mägi ühes intervjuus naljaga pooleks öelnud, et “me ei ole tekstiilitööstus, vaid moetööstus, sest kõige enam mõjutab meie ettevõtte tooteid mood, aga moes sukkpükste osa langeb”.

Poolesaja töötajaga ettevõte kunagise punalipulise Sindi tekstiilivabriku ühes vabrikuosas töötab seitse päeva nädalas ja ööpäev läbi. Lõppeval aastal investeeriti tootmise arendamisse ligi kolm miljonit krooni. Toorainet ostab ettevõte mitmest riigist ja selle, millist tooret tuleb kasutada, määravad klient ja kudumise tehnoloogia.

Lõppeva aasta kohta ütleb Mägi, et eks ta ettevõtte seisukohalt 2009. järel üks tõsine taastumise ja pingutamise aasta oli, aga nüüd ollakse jälle reel ja pildil.

Kaubandus-tööstuskoja tunnustuse varju jääb edukas ettevõtte juhtimine, aga sellest tipneb aasta vastutustundlikema ettevõtja panus Sindi haridus- ja noorsootöö toetamise, avatud noortekeskuse ettevõtmistele õla allapanekuga. Mööndusega, et ressursid on piiratud igal pool, aga sintlastel ei tohi tekkida ääremaastumise tunnet.

Ametlikumat infot kasutades on OÜ Fein-Elast Estonia juhataja olnud aastaid osaline eri algatustes ja koostööprojektides, olnud hakkaja Pärnu oskusteabekeskuse tegevuses, osalenud Pärnumaa arengustrateegia ja ettevõtluse arengukava väljatöötamisel, tegutsenud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse assessorina ettevõtete hindamisel.


Urmas Mägi

• Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse auhind vastutustundlik ettevõtja 2010.

• Juhib 1994. aastal Sindis asutatud OÜ Fein-Elast Estonia.

• Toodab süntees- või tehiskiust lõnga ja niiti, 98 protsenti toodangust läheb eksporti.

• Ettevõttes on poolsada töötajat.

• Pälvis tunnustuse kui ettevõtja, kes huvitub piirkonna arengust ja toetab seal korraldatavaid üritusi, enim on panustanud Sindi haridus- ja noorsootöösse ning spordiettevõtmistesse.

Andmed: Pärnu Postimees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles