Hinnatõusu kartus pani inimesed suhkrut ostma

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi kaupmehed ei oska veel prognoosida suhkru hinna tõusu suurust ega aega, hakkasid tarbijad esmaspäeval ilmunud ajaleheartiklist alanud meediakajastuste peale senisest rohkem suhkrut ostma.

“Pärast meedias suhkru kallinemise teema tõstatamist kasvas müük hüppeliselt üle 30 protsendi,” ütles BNSile A-Selver ASi avalike suhete juht Annika Vilu. Kuni esmaspäevani osteti Selverist suhkrut tavapäraselt.

Vilu kinnitas, et Selver müüb praegu varu ega ole uute koguste ja hinna suhtes hankijatega veel kokku leppinud. “Suhkur on börsikaup ning hind ebastabiilne: kui suhkrut on turul palju, hind langeb ja vastupidi. Praegu on Euroopas varu tagasihoidlik ja see toob kaasa hinnatõusu,” märkis Vilu.

Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Erkki Erilaid teatas, et suhkruostupaanikat pole ja kõikides poodides on olemas paari päeva varu. “Teisipäeval osteti küll poolteist korda rohkem suhkrut kui üleeile, kuid 1.-2. jaanuar on ka väga nõrk kaubanduses,” lisas ta.

Suhkru hinda Maxima Erilaiu kinnitusel ei tõsta. “Konkurents on siin kõva ja suhkru hind on viimane, mida tõsta saab, kuna seda pingsalt jälgitakse,” rääkis ta. Lisades, et mingi perioodi müüb Maxima tõenäoliselt suhkrut alla sisseostuhinna.

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats ütles, et ta ei oska praegu öelda konkreetset aega, millal hind tõuseb.

“Samuti ei saa konkreetset hinnatõusu suurusjärku välja tuua, sest läbirääkimised hankijatega käivad. Hinnatõusust on hankija täna teada andnud ja meil paraku sellest tõesti pääsu pole,” selgitas Bats.

Postimees kirjutas esmaspäeval, et maailmaturu hinnatõus ja kauba nappus Euroopa Liidus kergitab jaanuaris suhkru hinda vähemalt kümnendiku.

Mullu läksid Eesti tarbijad kaasa Venemaalt pärit tatrapaanikaga, tatra hind tõusis ja see muutus teatud ajaks defitsiitseks kaubaks. Tatra hind on praegugi varasemast kõrgem, kuigi septembri alguses hinnati Venemaa tatrasaak rahuldavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles