Eesti meistriks tuli Tallinna Selver

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Pärnu spordihallis Eesti võrkpallimeistrivõistluste otsustavas finaalmängus alistas Tallinna Selver Pärnu võrkpalliklubi 3:1 ja tuli Eesti meistriks.

Võrkpalli finaalseeria oli mängudega viigis 3:3 ja nii kogunes otsustavat matši vaatama Pärnu spordihalli täismaja publikut.

Kahjuks jäi mängu algul pingile seljahäda käes vaevlev Pärnu põhipommitaja Hindrek Pulk, keda asendas Kardo Kõresaar.

Mängu alustasid paremini külalised ja Selver pääses kiriesti 5:2 ette. Pärnakad tulid küll järele, aga 7:7 oli geimi viimane viigiseis. Edasi läksid külalised oma teed ja võitsid geimi 25:19.

Pärnakad olid hädas servide vastuvõtuga. Selver lõi esimeses geimis koguni neli serviässa, neist kolm Lincoln Williams. Kokku tõi Williams esimese geimiga kuus punkti.

Teist geimi alustas kodumeeskond tunduvalt paremini. Pärnakad said ette 3:0 ja 8:3. Siis tabas Pärnu meeskonda aga mõõn ja Selver tuli järele 8:7.

Pärast Pärnu peatreeneri Avo Keele võetud mõtlemisaega said pärnakad aga reele tagasi ja võtsid neli punkti järjest. Lähemale kui kaks punkti Selver enam ei pääsenud ja pärnakad viigistasid mängu geimivõiduga 25:16.

Uskumatut tööd tegi teises geimis Pärnu meeskonna kapten Andrus Raadik, kes 60protsendise efektiivsusega geimiga tõi kaheksa punkti.

Kolmas geim kujunes kodumeeskonnale aga nutuseks. Kiiresti jäädi 1:7 ja 2:8 taha. Varsti oli kaotusseis 5:16. Selver tegi, mis tahtis, Pärnu omakorda eksis igas elemendis. Nii sai Selver geimivõidu 25:12.      

Neljas geim algas kodumeeskonna juhtimisel ja pärnakad pääsesid ette 5:1, 7:2 ja 9:4. Siis lasti aga külalised järele ja peagi oli tablool viik 15:15. Pärnu meeskond pääses veel kord 21:18 ette ja omas seisul 24:21 koguni kolme geimpalli, kuid taas lasti Selveril kannule jõuda. Lõpus olid külalised kindlamad ja vormistasid 29:27 geimivõiduga matšivõidu.

Tallinlaste parim oli 19 punkti toonud Lincoln Williams, pärnakatel Andrus Raadik 17 punktiga.

Mängu statistika on nähtav siit.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles