Märka õppimisest ja tööelust kõrvale jäänud noort

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte vabaajakeskus.
Pärnu noorte vabaajakeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Aprillist avati Pärnu vabaajakeskuse ja Sauga avatud noortekeskuse juures noorte tugila.

See on võimalus 15–26aastastele õppimise ja töötamisega hõivamata noortel saada tuge haridustee jätkamisel või tööelu alustamisel. Kogukonna- ja ühiskonnaelust eemale jäämise põhjus ja ametlikuks töötuks olemise staatus ei ole noorte tugilas oluline, oodatud on ka väikese lapsega kodused noored emad.

Vahel on noorel inimesel iseeneses selgusele jõudmiseks vaja oma mõtteid jagada, leidmaks alustamiseks kindlustunnet. Tugilas saab noor arutada oma olukorda ja võimalusi neutraalsel seisukohal oleva noorsootöötajaga.

Tugila on osa Euroopa Liidu algatatud Eesti noortegarantii riiklikust tegevuskavast, mille eesmärk on ühiskondlikult nõrgemal positsioonil olevate noorte võimalikult kiire tööleaitamine. Tugila teeb tihedalt koostööd kohalike ja üleriigiliste asutuste ning organisatsioonidega. Noorsootöötaja saab noort aidata nii kontaktide leidmisel kui loomisel.

Mõnikord on noor inimene mõtetega tupikusse sattunud ja tema motivatsioon on vähene või puudub hoopis. Emad-isad, vanavanemad ja naabrid, märgake noori, kes ei õpi ega tööta, ja soovitage neil külastada noorte tugilat. Peale nõustamise toimuvad noortekeskuses huvitavad üritused ja väljasõidud.

Noorte tugila veebilehe aadress on www.tugila.ee. Tugilaga saab ühendust võtta e-posti, kirja, telefoni või Facebookis Pärnumaa noorte tugila lehe kaudu.

Noortekeskuste noorte tugila programmi tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ja ESFi kaasrahastatud programmi "Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivelisuse parandamine" alusel. Programmi rakendab Eesti avatud noortekeskuste ühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles