Kolme tärni lugu

Kalev Vilgats
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Hotell Pärnu on kesklinna lahutamatu komponent. 20 aastat tagasi kirjutas Pärnu Postimees, et üleriigiline hotellide klassifitseerimise komisjon tunnistas hotell Pärnu kolme tärni vääriliseks.

Varemehunnikuks õhitud Endla teatri asemele hotelli ehitamiseks algasid projekteerimistööd Eesti Projektis 1966. aasta suve hakul. Tegelikult hakkas hotelli valmimine venima, mis nõukogude ajal oli tavaline. Pärnu kroonik Olaf Esna on üles tähendanud, et 21. juulil 1972 avati hotellis Pärnu restoran (rahvasuu kutsus söögikohta Pärnumajaks). Alles veebruaris 1973 hakkasid hotellis tööle liftid.

Uus hotell pidi rahuldama Pärnu kasvava vajaduse hotellikohtade järele. Juhuslikel linnakülalistel polnud mõtet sinna öömaja otsima minna, harilikult oli hotell täis või broneeritud. “Bronnid” olid partei- ja täitevkomiteedel, samasse majutati delegatsioone Soomest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles