Juhtkiri: Segadus Toompeal

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Laupäeval nägime, kuhu viib erakondlik enesekesksus, mängurlus, kiuslikkus ja riigimehelikkuse puudumine. Viie kandidaadi hulgast oleks võinud Eesti järgmise presidendi ära valida. Isegi siis, kui lõplik valik oli Allar Jõksi ja Siim Kallase vahel. Kui osale valijameestest oli tegemist halva ja väga halva valikuga, tulnuks eelistada vähem halba. Nüüd on riigikogu sunnitud minema uuele ringile.

Riigikogu esimees Eiki Nestor loodab, et tagatoa läbirääkimistega lepitakse kokku kandidaadi suhtes, kes sobib kõigile erakondadele, ja siis saadetakse delegatsioon väljavalitut nõusse rääkima.

Poliitikute hulgast on raske näha uut kandidaati, pigem võiks tegemist olla loome- või teadusinimesega. Paraku kaasneb kõigile sobiva kandidaadiga hädapresidendi nimetus (“Hakka häda pärast presidendiks!”). Rahva hulgas laiema tuntuse ja toetusega riigipeaga saame vaevalt arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles