Paikuselaste meelest ühineda ei tarvitse

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldo Aer
Aldo Aer Foto: PP

Kuigi Suur-Pärnuks ühinemise leping on jõudnud vallavolikogudesse ja seda tutvustavad avalikud arutelud jõuavad juba lõpule, pole Paikuse valla elanikud veendunud reformi vajalikkuses.

Paikuse vallavolikogu esimehe Mait Talvoja sõnutsi on inimesi haldusreformi teemal arutlema kutsutud nii kodudesse saadetud kirjadega ja e-posti teel kui kleebitud kuulutusi poeseinale, elektripostidele, tehtud reklaami ajalehes. Ometi on selleteemalistel rahvakoosolekutel vallakodanikke vähem kui esinejaid. “Asi vist ei olegi teemas, inimesed on kuidagi passiivsed,” oli Talvoja nördinud.

Kümme aastat Paikusel elanud Evelin Laanesaar ütles, et tema on vallaametnike riputatud kuulutusi ja ajalehepealkirju märganud küll, kuid süvenemiseks pole seni aega olnud. “Tean, et meist saaks Euroopa mõistes suurlinn ja rahastamine muutub,” loetles naine seni meelde jäänud fakte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles