Pärnu ühisgümnaasium tähistas Briti päevi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1.-5. novembrini Pärnus toimunud Briti päevade raames korraldas Pärnu ühisgümnaasium 3. novembril koolidevahelise tõlkevõistluse ja viktoriini.
1.-5. novembrini Pärnus toimunud Briti päevade raames korraldas Pärnu ühisgümnaasium 3. novembril koolidevahelise tõlkevõistluse ja viktoriini. Foto: Erakogu

1.–5. novembrini Pärnus toimunud Briti päevade raames korraldas Pärnu ühisgümnaasium 3. novembril koolidevahelise tõlkevõistluse ja viktoriini, kus osales kokku 19 võistkonda.

Osalejad jõudsid kohale Viimsi koolist, Türi ühisgümnaasiumist ja kolmest Pärnu gümnaasiumist, seega oli konkurents tihe. 10.-12. klassid võistlesid kõik samas arvestuses.

Tõlkevõistlus oli võistkondlik ja tunni aja jooksul tõlgiti lõik Agatha Christie' seni eesti keeles avaldamata teksti Hercule Poirot’ tegemistest. Parimad tõlkijad olid Janely Merilaht, Marlen Taggu ja Harli Kodasmaa (juhendaja Eve Merilo) Pärnu ühisgümnaasiumist, nende tõlget pidas žürii esimees Krista Kaer lausa avaldamiskõlblikuks. Teise koha said Brita Tõnisson, Julia Laidvee, Helena Viks (õpetaja Kadri Kõrre) samuti Pärnu ühisgümnaasiumist ja kolmanda koha viisid Viimsi kooli Merike Kausi õpilased Agnes Milla Bereczki, Albert Viilik, Sten-Jan Sarv.

Käesoleval aastal tähistatakse William Shakespeare’i 400. surma-aastapäeva ja seepärast oli viktoriin pühendatud Shakespeare’i elule ja loomingule. Õpilased said näidata oma suurepäraseid teadmisi, tähelepanuvõimet ja reageerimisoskust, kuna viktoriin toimus veebirakenduses Kahoot. Kolmikvõit tuli Pärnu ühisgümnaasiumi, mida esindasid Brita Tõnisson, Julia Laidvee, Helena Viks (juhendaja K. Kõrre), järgnesid Katriin Vesseluha, Hendrik Tuisk, Annabel Mõtus (juhendaja E. Merilo) ja Janely Sakala, Jürgen Raagmaa, Alvar Valtna (juhendaja K. Kõrre).

Võistluse auhindade eest kandis hoolt Briti Nõukogu esindaja Ursula Roosmaa.

Pärast võistlust oli huvilistel õpilastel ja Pärnu õpetajatel võimalus nautida Eesti ühe parema tõlkija Krista Kaera suurepärast loengut uuemast Inglise, Šoti ja Iiri kirjandusest ning saada lugemissoovitusi.

4. novembril külastasid Pärnu ühisgümnaasiumi Briti äsja ametisse astunud suursaadik Theresa Bubbear ja poliitnõunik Alastair Brockbank, kes tutvustasid saatkonna tööd ja vastasid õpilaste küsimustele kohanemisraskustest Brexitini. 

Pärnu ühisgümnaasiumi perel oli rõõm Briti päevadel osaleda. Soovime, et korraldajatel eesotsas Erika Jeretiga oleks jaksu seda traditsiooni jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles