Karude jututoas räägitakse öösöödikust, kokast ja kalurist

, Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karude jututoas räägitakse öösöödikust, kokast ja kalurist.
Karude jututoas räägitakse öösöödikust, kokast ja kalurist. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Laupäeval loetakse ja jutustatakse Pärnu keskraamatukogus Karude jututoas lugusid ja mängitakse mänge. Viie- kuni kaheksa-aastased raamatusõbrad saavad seekord tuttavaks ühe õige häbeliku öölooma ja mitme vahva ametiga.

Öösel salaja külmkappi tühjendav öösöödik Pogi on Anna Eespere välja mõeldud raamatutegelane. Talle meeldib süüa Peetri ema tehtud kapsarulle, praetud kabatšokki ja brokkolivormi. Et oma lemmiktoit on igal lapsel ja lapsevanemal, on jututoas tore sellest rääkida ja kaaslasi kuulata.

Juttu tuleb samuti ametitest, mis toiduvalmistamisega seotud. Pagar Paulil ja kokk Kuunol on kiired tööpäevad, aga tubli töömees on kalur Kaljugi. Koos paljude teiste tegutsejatega on nad ametis Margit Saluste uues vahvate piltidega raamatus "Kõik tööd on head".

Karude jututoa leiab raamatuhuviline üles Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnast. Osavõtutasu ei ole. Tulla võib üksi või vanemate, õdede-vendade ja sõpradega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles