Sütevaka avab järgmise aasta sügisel esimese klassi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka humanitaargümnaasium.
Sütevaka humanitaargümnaasium. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsuse linnavarakomisjon otsustas Hansagümnaasiumi algklasside maja reserveerida Sütevaka humanitaargümnaasiumile, et kool seal 2012. aasta sügisel esimese klassi avada saaks.

Nelja klassiruumiga algklasside maja, mida sel õppeaastal kasutab kaks ja järgmisel õppeaastal üks Hansagümnaasiumi klassidest, soovisid algklasside avamiseks rentida Jana Tringi erakooliga seotud MTÜ Priimus ja Sütevaka.

Abilinnapea Jane Metsa sõnutsi eelistasid koolijuhtide ühendus ja linnavarakomisjon Sütevakat, millel on juba õpilased alates viiendast klassist.

Kui pikaks ajaks Sütevaka Hansagümnaasiumi algklasside maja rendile saab, selgub hiljem. “Otsus tehakse siis, kui neil on 1.-4. klasside koolitusluba,” selgitas Mets.

Ülejärgmise õppeaasta kasuks otsustati Metsa selgitusel nii koolitusloa kui selle tõttu, et 2012. aastast hakkab esimestesse klassidesse astujate arv suurenema.

Praegu on esimesi klasse Pärnus 19, aastal 2013 on neid vaja avada 21 ja 2016. aastal 26. Gümnaasiumiosa kahaneb ja algklasside õpilaste arv suureneb, linnal on võimalus praegu algklassidele ruume pakkuda üksnes Raeküla põhikoolis ning ühis- ja Koidula gümnaasiumis.

Sütevaka direktor Andres Laanemets ütles, et kool tahaks esimesse klassi võtta 16 õpilast.

Viiendasse klaasi jõudes võetaks neile kümme õpilast juurde. Nii esimesse kui viiendasse klassi valitakse lapsed katsetega, mis Laanemetsa kinnitusel üritatakse teha nii inimlikud kui vähegi võimalik.

Kooli soovi kohaselt võiks rendilepingu pikkus olla 25 aastat. Küsimusele, kas teistest õppehoonetest kaugemal asuv algklasside maja lastel kooli sulandumist ei sega, vastas Laanemets, et ühistunde tekitamine sõltub väga palju õpetajatest.

“Mõneski mõttes on algklasside eraldi asumine positiivne. Laps satub lasteaiast keskkonda, kus ümberringi on palju õpilasi ja müra. Väike maja annab pigem turvalisust,” rääkis Laanemets.

Milliseid lisaaineid ja tegevusi kool algklassides pakkuma hakkab, pole veel teada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles