Halinga vald valis aasta uhkused

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Pärnu-Jaagupi spordikeskuses iseseisvuspäeva kontsertaktusel kuulutati välja tänavused Halinga valla uhkused: Priit Pihelgas, Tiina Mäenurm ja Tiina Saar.

Pärnu-Jaagupi keskkooli olematust seitsme meetri laiusest ja 14 meetri pikkusest vanast võimlast on Eesti korvpalliellu sirgunud läbi aegade palju häid mängijaid, kelle hulka kuulub ka Priit Pihelgas.

1999. aastal lõpetas Pihelgas aktiivse pallimängimise ja otsustas tulla tagasi kodukanti, hakates treenima järelkasvu.

Tema korvpallipoiste saavutuste loetelu on pikk, osa neist mängib nüüdseks juba teiste treenerite käe all, ent korvpalli aabitsatõed said nemadki selgeks just Pärnu-Jaagupis. Seepärast vajabki tunnustust üle kümne aasta tegutsenud noortetreeneri töö, märgiti tiitlit üle andes.

Tiina Mäenurm töötab osaühingus Halinga veterinaarvelskri-seemendustehnikuna ja on oma sõbraliku ja kaastundliku ellusuhtumisega pälvinud kolleegide seas lugupidamise. Mäenurme pere on peale oma laste kasupereks vanemateta jäänud poisile ja toeks tema vennale.

Tiina Saar on olnud Pärnu-Jaagupi noorte ja eakate koolitaja juba 1988. aastast. Kiidusõnu lausuvad tema tegemiste kohta kohalikud koolid, lasteaiad ja rahvatantsurühmad.

Praegu juhendab Saar Halinga vallas seitset rahvatantsurühma.

Saar on oma tantsijate iseloomustust mööda nõudlik nii enda kui tantsijate suhtes, ettevõtlik ning suurepärane tantsuõpetaja, kelle käe all on esinetud nii Eestis, Lätis, Soomes, Kreekas kui Portugalis. Alnwicki muusikafestivalil saavutati 1995. ja 1996. aastal esikoht.

Suurim ja huvitavaim lavastus on olnud 2003. aasta suvel “Legend kihelkonnast”, kus osales paarsada kohalikku taidlejat, rahvamuusikut ja Pärnu-Jaagupi muusikakooli õpilast. Samal aastal arvati Tiina Saar omakultuuri preemia vääriliseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles