Veerpalu teatepulk on Einaste käes

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Veerpalu teatepulk on Einaste käes. Eile Norras Oslo serval maailma suusapühamus Holmenkollenis alanud MM läks lahti ilma kahekordse olümpiavõitja ja maailmameistri Andrus Veerpaluta.

Suur meister, kes võitnud 15 kilomeetrit klassikastiilis kahel viimasel MMil ja olümpial, ei saanud, vaatamata suurele tehtud tööle ja endiselt vägevale tahtmisele, minna maailmameistri tiitlit kaitsma, sest jäi Davosis viirushaigusesse ja häda tegi ka tema kaks korda opereeritud põlv.

Veerpaluta tulevad ka järgmised suurvõistlused, sest 40aastane suusalegend teatas oma 22 aastat kestnud tippsportlasekarjääri lõpetamisest.

Kogu karjääri aumehena oma esimest klubi, Pärnumaa Jõulu suusaklubi esindanud Veerpalu järel on nüüd Jõulu esisuusataja klassikasprinter Kein Einaste. Kui uskuda Eesti koondise (ja Veerpalu) igikestnud tarka juhendajat Mati Alaveri, võib Einastelt loota midagi väga suurt ja ilusat ka maailma mastaabis.

Kas juhtub see juba neil päevil Holmenkollenis, kunagi hiljem või jääb bingo tabamata, ei tea keegi. Aga loota, et Einaste teatepulka vääriliselt edasi viib, tasub kindlasti. (PP, foto )
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles