Kaido Külaots kerkis koduse maleturniiri ainuliidriks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Külaots.
Kaido Külaots. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees/

Pärnus toimuval 10 000dollarilise auhinnafondiga male FIDE Balti tsooniturniiril on heas hoos pärnakas Kaido Külaots, kes kerkis tänase viigi ja võiduga nelja vooru järel liidriks.

Reedel mängiti turniiril kaks vooru ja esimeses mängus tegi Külaots kiire viigi oma õpilase Ottomar Ladvaga.

Külaots (ELO 2556) mängis valgete malenditega õhtuses mänguvoorus turniiri teise asetusega Läti suurmeistri Arturs Neiksansiga (ELO 2631). Kohtumine oli võrdne 23. käiguni, mil pärnakas jättis pealtnäha süütus olukorras oma oda ette. Vastane läks lõksu ja sellega algas Külaotsa suurepärane kombinatsioon, mis sundis vastase kaheksa käiku hiljem alistuma.

Väga kõrget klassi näitab ka Ladva (ELO 2510), kes kohtus õhtuses voorus turniiri esinumbri, Läti malesuurmeistri Igor Kovalenkoga (ELO 2684). Ladva sai mustadega paremuse, kuid ei suutnud seda realiseerida, ja oponendid leppisid 66. käigul viiki.

Külaotsal on nelja mänguga koos 3,5 punkti. Järgnevad Kovalenko, Ladva, leedulane Šarunas Sulskis ja lätlane Nikita Meskovs kolme punktiga.

Pärnus võtab mõõtu Balti riikide 24 paremat maletajat, kes selgitavad võitja Šveitsi süsteemis üheksa vooruga. Kolme Balti tsooniturniiri (ülejäänud korraldatakse Lätis ja Leedus) parim kvalifitseerub tuleval aastal Gruusias toimuvale maailmakarikaturniirile.

Laupäevasel turniiril Estonia Resort Hotel & SPAs on kavas üks voor, mis algab kell 16.

Kõiki mänge on võimalik otseülekandena vaadata Eesti maleliidu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles