Linnud eelistavad päevalilleseemneid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihane. Pilt on illustratiivne.
Tihane. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Eesti ornitoloogiaühingu (EOÜ) küsitlusele vastanud linnusõprade edastatud andmetel eelistavad talvised söögimajakülastajad päevalilleseemneid (25 protsenti), pekki (18) ja rasvapalle (18).

Pakendatud ja valmis segatud, kauplustes müügil oleva talvise toidu kõrval on sulissõpradele serveeritud saia, tangu, hirssi, kõrvitsa- ja seesamiseemneid, riisi, tatart, nuudleid ja kanade jõusööta ning isegi kama ja rosinaid.

EOÜ korraldas küsitluse talvise aialinnuvaatlusega samal ajal, vaatluses osales 1134 linnusõpra 948 paigas, vaadeldi 30 973 lindu 58 liigist. Järgmine talvine aialinnuvaatlus toimub tuleva aasta jaanuaris.

Tänavuses vaatluses jäi Harju ja Tartu maakonna järel osalejate (110) ja vaadeldud lindude arvult kolmandaks Pärnumaa, kus 95 vaatluskohas loendati 3363 lindu 44 liigist.

Märtsi viimasel pühapäeval korraldab EOÜ linnadevahelise linnuvaatluse, võistkonnad peavad etteantud perioodil määratlema võimalikult palju linnuliike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles