Terviseameti andmetel püsib Mäli tuugenite müra normis

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäli 12megavatise võimsusega nelja tuuliku labad kadusid küünlakuu esimesel päeval udusse, tuues pööreldes kuuldavale vaikse krigina.
Mäli 12megavatise võimsusega nelja tuuliku labad kadusid küünlakuu esimesel päeval udusse, tuues pööreldes kuuldavale vaikse krigina. Foto: Mailiis Ollino

Hiiepanga põlise talukoha peremees Taivo Tambre võitleb sõna otseses mõttes tuuleveskitega, sest tema pöördumised vallamajja, arendaja ja tervisekaitseameti poole on jätnud teda omapäi Varbla suurvoorele rajatud tuulepargi müra ja varjutusega.

"See on minu viie aasta töö vili," tõstab Tambre lauale kõhuka mapi, mille vahele ta on kogunud asjaomaste ametkondadega peetud kirjavahetuse Mäli tuulepargi häiringute üle. "Valla seisukoht on see, et ma fantaseerin tuugenite kohta, aga mina tahan teada, miks need töötavad tuulevaiksel ööl ja kasutavad selleks lisaseadmeid, sest tuult ju ei ole, mis labasid ringi ajaks."

Talveuduse ilmaga ei paista Helmküla ja Mäliküla piiril Mäli tuulepargis nelja 99 meetri kõrguse masti otsas taastuvenergiat toota vehkivad labad õieti väljagi. Hajusküla vaikuses kostab pingsalt kuulatades kõrvu tasane krigin, nagu veaks keegi raudnaelaga mööda plekki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles