Linna spordinõuniku kuriteokahtlustus pole kolme aastaga kohtusse jõudnud

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Uno Koorti kahtlustus muutub süüdistuseks ning ta jääb kohtus süüdi, on aastaid Pärnu linnavalitsuses töötanud kuriteo toime pannud ametnik. Kui ta on süütu, siis on süütu spordinõunik pidanud kolm aastat elama, kuriteokahtlus pea kohal.
Kui Uno Koorti kahtlustus muutub süüdistuseks ning ta jääb kohtus süüdi, on aastaid Pärnu linnavalitsuses töötanud kuriteo toime pannud ametnik. Kui ta on süütu, siis on süütu spordinõunik pidanud kolm aastat elama, kuriteokahtlus pea kohal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

2014. aasta märtsis astusid Pärnu linna spordinõuniku Uno Koorti koju ja kabinetti keskkriminaalpolitsei ametnikud. Pole teada, kas midagi leiti või kaasa viidi, kuid kuriteokahtlustus püsib ametnikul juba kolmandat aastat. Prokuratuur kohtueelset menetlust ei kommenteeri.

"Kriminaalasi on jõudnud prokuratuuri, kuid lõpliku menetlusotsuseni läheb veel aega," vastas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ajakirjaniku pärimisele, jäädes napisõnaliseks. Kolme aasta vältel pole toimetus kohtueelse menetluse kohta uudiseid saanud.

Kuna teise astme kuriteod aeguvad viie aasta jooksul ja kohtuotsus tuleks teha enne seda, küsis toimetus, kas pole karta tegude aegumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles