Ministeerium hoiab Sauga valla volikogu ja elanike tülist näpud eemal

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris toimunud Sauga vallavolikogu istungi ajal, kui otsustati ühinemine Are, Tori ja Sindiga, avaldasid osad elanikud vallamaja ees selle vastu meelt.
Detsembris toimunud Sauga vallavolikogu istungi ajal, kui otsustati ühinemine Are, Tori ja Sindiga, avaldasid osad elanikud vallamaja ees selle vastu meelt. Foto: Ardi Truija

Valitsus ei saa sekkuda volikogu- ja elanikevahelisest vastasseisust vaevatud Sauga valla asjadesse, tõdes haldusreformi vedava rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Kaie Küngas tänast Priit Ruudu arvamuslugu "Pärisorjus hiilib tagasi tänapäevases vormis" kommenteerides.

Kaie Küngas: “Külade üleandmine on kohaliku volikogu otsustuspädevuses ja haldusreformi seaduse järgi saab valitsus külade üleandmise algatada vaid siis, kui peale elanike soovi on see vajalik omavalitsuse miinimumsuuruse kriteeriumi täitmiseks. Ehk külade üleandmise saab haldusreformi käigus valitsus algatada vaid siis, kui omavalitsus ei täida 5000 elaniku kriteeriumi. Kuna Pärnu linn täidab selle kriteeriumi, ei saa valitsus sekkuda.

Juhul kui haldusreformi käigus külasid üle anda ei õnnestu, võivad Sauga valla elanikud teha sellise ettepaneku pärast valimisi uuele Tori vallavolikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles