Kompostimisnõue paljastas Paikre hädad

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Paikre juhataja Kristo Rossmann loodab väga, et keskkonnaamet annab järele ja kirjutab kompostimise loa välja.
OÜ Paikre juhataja Kristo Rossmann loodab väga, et keskkonnaamet annab järele ja kirjutab kompostimise loa välja. Foto: Ardi Truija

Peagi peavad pärnakad hakkama toidujäätmeid sortima ja Ragn-Sells sõlmis linnaga lepingu, et jäätmed ära vedada. Tuleb välja, et laadungit pole kuhugi viia, sest linna käitlejal Paikrel pole kompostimisluba.

Möödunud aastal teatas linnavalitsus, et kõik Pärnu 16 või enama korteriga majad ja toitlustusettevõtted, kus tekib üle 20 kilo toidujäätmeid nädalas, peavad sel aastal jäätmete kogumiseks eraldi mahuti muretsema. See puudutab näiteks pea kõiki Mai magalarajooni elanikke ning kohvikuid, baare ja restorane.

Pärnu linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Sigrit Kasemets selgitas, et Tallinnas ja Tartus kogutakse toidujäätmeid eraldi juba ammu, kuid seni polnud Pärnus selleks küllalt võimalusi. Nüüd leiti, et suvepealinn on niisuguste jäätmete kogumiseks valmis ja sortimine peaks algama 1. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles