Veebis levib üleskutse Via Baltica sulgeda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ümbersõidu ehitus.
Pärnu ümbersõidu ehitus. Foto: Ants Liigus

Pärnu Postimehe veebikommentaarides levib üleskutse liiklus Via Baltica Pärnu ümbersõidul 7. mail sulgeda, politseid pole keegi avalikust üritusest informeerinud.

Maanteeamet teatas läinud nädalal, et lõpetab Läti firma SIA Bindersi ja Eesti firma AS Koger & Partneritega Pärnu ümbersõidutee ehituslepingud. Sellest nädalast ehitajad enam teed ei hoolda.

Via Baltica seisund ja väljavaade, et sel aastal ei liiguta keegi tee-ehitusel lillegi, on pannud pärnakad nördima. Ajalehe veebikommentaarides kutsutakse üles 7. mail rahvast autodega teedele minema ja Via Baltica sulgema. Samal päeval on kogu Eestis talgud “Teeme ära!”.

Avalikult pole keegi end ürituse korraldajana tutvustanud. Avaliku ürituse läbiviimise kord näeb ette politsei informeerimist ja liiklusohutuse tagamist. Hiljutine metsaveoautojuhtide meeleavaldus oli politseis registreeritud.

Reedel saatis Pärnu maavanem Andres Metsoja maanteeametile märgukirja, milles väljendas muret Pärnu ümbersõidutee ehituse valmimise pärast. Maavanem soovib, et maanteeamet siluks Pärnu ümbersõidu Tallinna maantee ja Papiniidu silla vahelist lõiku ja paigaldaks sinna ajutise ülekatte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles