Raho laiendab kalakasvandust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalade vereloomeorganite infektsioosse nekroos esineb vikerforellil ning teistel lõhelistel ning kahjustab enamasti noori lõhelisi.
Kalade vereloomeorganite infektsioosse nekroos esineb vikerforellil ning teistel lõhelistel ning kahjustab enamasti noori lõhelisi. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Sindi forellipüügis tegutsev OÜ Raho plaanib kalakasvandust arendada, ehitades ja rekonstrueerides Pärnu jõe äärsele alale uusi kalakasvatusehitisi.

Detailplaneeringu järgi soovitakse olemasoleva suure kalakasvatusbasseini peale ehitada kinnine kalakasvatushoone. Lammutatud hoonesse, kus praegu asub pooleli ehitis, on kavas rajada teenindusruumidega kalamonitooringujaam.

Ehitusregistrisse plaanitakse lisada hüdroelektrijaama kalatiik juba rekonstrueeritud kalakasvanduse tarbeks. Monitooringujaama lähedale on broneeritud maa-ala Sindi paisu avamise projektiga kavandatavale veetorustikule ja regulaatorsõlmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles