Pärnakat saatis Kirjandusraali konkursil edu

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula Gümnaasium.
Pärnu Koidula Gümnaasium. Foto: Ants Liigus

Pärnu Koidula gümnaasiumi G2.r.2 õpilane Laura Kiviselg tuli üleriigilisel veebipõhiste õppematerjalide konkursil Kirjandusraal 2.–3. kohale.

Konkursitöö üldteema oli "Eri vaatenurgad Eestile ja eestlastele". Valitud teema kohta tuli osalejatel koostada veebileht, mis annab võrdleva ülevaate vähemalt kahest teosest või ühe autori teose süvaanalüüsi (ajastu, probleemid, mõjukus, intertekstuaalsus, peegeldus kriitikas ja meedias).

Peale teksti- ja pildimaterjali oli soovitav kasutada animatsioone, audio- ja videoklippe ning muid veebipõhiseid vahendeid. Töö kohustuslik komponent oli omaloominguline vähemalt kolmeminutine videolõik, veebilehe sobivus õppevahendiks ja see pidi sisaldama eri ülesandeid. Hindamisel väärtustati eelkõige autori(te) oma panust ja isiklikke seisukohti, mitte veebilinkide rohkust.

Laura Kiviselga juhendas eesti keele õpetaja Reet Kund.

Juba 11. korda toimunud konkurssi korraldasid Nõo reaalgümnaasium ja Tartu Tamme gümnaasium koostöös Eesti emakeeleõpetajate seltsi, haridus- ja teadusministeeriumi ning hariduse infotehnoloogia sihtasutusega. Selleaastane lõppvoor toimus Nõo reaalgümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles