Napsisena roolist tabatud kohtunik taotleb enda ametist vabastamist

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Margus Ansu

Mullu suvel napsisena autoroolis politseile vahele jäänud ja politsei väärteootsuse kohtus vaidlustanud Pärnu maakohtunik Rein Pokk taotleb riigikohtu üldkogult enda ametist vabastamist.

Üldkogu koguneb asja arutama 9. mail. Kui üldkogu Poki taotlusega nõustub, teeb riigikohtu esimees ettepaneku kohtuniku ametist vabastamiseks presidendile, kes selle kinnitab.

Pokk Pärnu Postimehele oma otsust ei kommenteerinud, öeldes, et tal on kiire ja lõpetas kõne.

Pärnu maakohtu esimehe Rubo Kikerpilli sõnutsi keegi Pokile ametist tagasiastumiseks survet avaldanud ei ole ja see on tema otsus.

"Et säästa ennast rünnakute eest ja kaitsta kohtusüsteemi usaldusväärsust, on see minu arvates ainuõige otsus," lausus Kikerpill.

Kikerpill lisas, et kui Pokk soovib, saab ta autoroolist napsisena tabamise vaidlustamist jätkata eraisikuna.

Mullu augustis alkoholi tarbinuna autoroolis politseile vahele jäänud Pärnu maakohtunik Pokk vaidlustas endalt proovi võtmise protseduuri ega ole 31. jaanuarist ilmunud kohtuistungile. Pärnu Postimees kirjutas sellest eelmisel nädalal.

Justiitsminister Urmas Reinsalu ütles Postimehele, et kohtusüsteemi autoriteedi huvides tuleb jõuda selles asjas kiiresti selgusele ja kujundada kindel seisukoht.

"See olukord on kahetsusväärne. Kohtunikud eeldavad kohtumenetluses õigusega, et menetlusosalised ei hoia asja menetlemisest pahatahtlikult kõrvale. Kui kohtunik hoidub kõrvale menetlemisest asjas, kus ta on ise pool, ei saa seda kuidagi vabandada ja see rikub kohtunikuametile esitatavat usaldusväärsuse nõuet. Samamoodi väärib hukkamõistu joobes juhtimine, eriti kui seda teeb õigusmõistja," ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles