Pärnumaa aasta ema peres kasvab 13 last

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa aasta emaks valitud Maire Lehikoinen paistis konkursile esitatud nelja ema seast silma sellega, et tema suures peres kasvavad peale oma laste kasulapsed.
Pärnumaa aasta emaks valitud Maire Lehikoinen paistis konkursile esitatud nelja ema seast silma sellega, et tema suures peres kasvavad peale oma laste kasulapsed. Foto: Madis Sinivee

Kodutütarde Pärnumaa ringkonna juhatus koostöös Naiskodukaitsega valis tänavu Pärnumaa aasta emaks Saarde vallas Kamali külas elava Maire Lehikoineni, kelle õlgadele laotati laupäeval soe kirju tekk, mis sümboliseerib kodusoojust.

Lehikoineni seadsid kandidaadiks oma lapsed. “Hindame ema pingutusi ja saavutusi kõrgelt ning oleme ühisel arvamusel, et suurperesid ja nende kordaminekuid võiks avalikkuses rohkem kajastada, tunnustada, motiveerida ja toetada. Ema unistas 1990ndate alguses “Kodus ja võõrsil” sarja valguses suurest perest, kus kodu oleks tulvil arvukate laste kilkeid,” kirjutasid Maire Lehikoineni lapsed vastuseks üleskutsele, millega kutsuti esitama tublisid naisi Pärnumaa aasta ema kandidaadiks.

Lehikoineni kunagine unistus on nüüd kuhjaga täitunud: tema perre kuulub kuus lihast ja seitse kasulast. Osa lapsi on juba oma elu alustanud. Praegu kasvab kodus seitse last. Lehikoinen on kolme lapse vanaemagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles