Väikesaarte elanikud annavad endast riigile teada

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnukeelsete uudiste saatejuht Kai Leas küsitleb Suaru sadamaturu avamise eel vallavanem Ingvar Saaret, neid jäädvustab oma kaameraga Mark Soosaar.
Kihnukeelsete uudiste saatejuht Kai Leas küsitleb Suaru sadamaturu avamise eel vallavanem Ingvar Saaret, neid jäädvustab oma kaameraga Mark Soosaar. Foto: Silvia Paluoja

Väikesaared moodustavad olulise osa ühtsest Eestist ja vajavad samamoodi muude piirkondadega tervikuna käsitlemist ja tuge arenguks – sellise järeldusega lõppes Kihnu rahvamajas ligemale kolmetunnine ülitõsine arutelu “Väikesaared haldusreformi järel”.

“See ongi teistmoodi elu väikesel saarel, kus suurim ressurss on inimene,” kõlas üle saali kuulajate hulgast naishääl. Pannes justkui punkti jutule, mis keerles saarvaldade Kihnu, Ruhnu ja Vormsi vallavanema ühiskirjas riigihalduse ministrile Mihhail Korbile.

Minister oli esimest korda Kihnus ja istus poole napist kahe laevareisi vahele jäänud ajast rahvamajas, mille akende taga säras erakordselt soe maipäike ja lõhnasid nurmenukuväljad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles